Tips

  1. imagesJ81UZI8FHet is aangeraden te wachten om eenjarige perk- en terrasplanten buiten te zetten tot na de ijsheiligen (half mei) als alle vorstgevaar is geweken.
  2. Bijna alle eenjarige planten verlangen een zonnige standplaats. Uitzonderingen hierop zijn Vlijtig lies (Impatience), Zaaibegonia(Begonia) en de Bellenplant (Fuchsia).
  3. Zorg voor een goede afwatering zodat het overtollige water niet in de pot blijft staan.
  4. Potten met eenjarigen moeten in de zomer bijna dagelijks water krijgen. Ook in de tuin kan het nodig zijn om bij droog weer af en toe te gieten.
  5. Planten in pot moeten ook geregeld worden bemest. Gemakkelijkst zijn vloeibare meststoffen of traag werkende meststoffen die volstaan voor het hele groeiseizoen. Aan sommige potgronden is een startbemesting toegevoegd, zodat je in het begin niet moet bijmesten.
  6. Veel soorten (zoals Begonia, Pelargonium en Tagetes) zullen beter en langer bloeien als je geregeld de uitgebloeide bloemen verwijdert.
  7. Gevoelige soorten, hoog groeiende soorten, afhangenden, geef ze voldoende steun of hou ze op plaatsen waar ze het minste wind vangen.
  8. Verwijder steeds zoveel mogelijk de slechte blaadjes en bloemen.