Verzorging

 

Water geven:

Elke dag controleren, iedere ochtend en avond. Dit doet u door te kijken en te voelen aan de potgrond. Dus pot eraf halen en voelen of alles nog goed vochtig is en anders bij twijfel water geven. U kunt de planten het beste 's morgens vroeg water geven zo zorg ervoor dat de plant bij zonnig weer voldoende water heeft om de dag door te komen. In de felle zon water geven kan bladverbranding veroorzaken. Beste is onder op de pot water geven niet op de bloemen en de bladeren. De ene plant kan natuurlijk beter tegen droogte dan de andere plant. Verder zorgen dat een plant een goede staanplaats heeft.

 

 

Uitgebloeide bloemen verwijderen:

Voor een lange en rijke bloei is het erg belangrijk om de dode, uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit is om te voorkomen dat de plant zaad gaat vormen. De plant geeft hierbij zoveel energie en voeding aan het zaad, dat de bloei vertraagt.

 

 

Standplaats:

De ene plant kan niet veel zon verdragen, en de andere plant heeft juist zoveel mogelijk zon nodig. Planten die weinig zon eisen zijn Lobelia en de Fuchsia. De meeste eenjarige planten kunnen goed tegen de zon.

 

 

Bemesting:

Allereerst is goede potgrond een vereiste. De eerste 6 tot 8 weken bent u verzekerd van een goede basisbemesting daarna is de voeding die hij meekrijgt van de kwekerij verbruikt en hij leeft alleen op water. Daarom is het verstandig om af en toe wat vloeibare mest te gebruiken als extra steuntje in de rug.

 

 

 

IMG 3298